Galerie 'Werkomgevingskunst'

Catharina van Oostveen

In een heuse galerie hangen foto’s van verpleegkundigen die ze hebben gemaakt van hun werkomgeving die ze fijn en minder fijn vinden.
Catharina gaat  aan de hand van die foto’s met je in gesprek over jouw werkomgeving, hoe die je faciliteert in je complexe werk als verpleegkundige én hoe jij die kunt beïnvloeden.
Hierbij delen we diverse geleerde lessen en tools uit onderzoek waarin we samen met verpleegkundigen hebben geleerd wat de beste aanpakken zijn om je werkomgeving te verbeteren.

Biografie

Catharina van Oostveen houdt zich sinds het begin van haar carrière bezig met het optimaliseren van de verpleegkundige zorg. Eerst als verpleegkundige en daarna ook tijdens haar promotietraject, waar ze zich specialiseerde in het afstemmen van zorgvraag en aanbod, de werkomgeving van verpleegkundigen en leiderschap. Van Oostveen is senior adviseur en Principal Investigator in het Spaarne Gasthuis en universitair docent bij de Erasmus School of Health Policy & Management. Als bestuurder is ze actief bij de beroepsvereniging V&VN en de vereniging voor Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).