Podium: Restaurant

14:00 - 14:40

Virtueel Zorgcentrum Rijnstate; "met afstand de beste zorg"

Jennifer Overeem & Marloes van Kouwen

In het Virtueel Zorgcentrum van ziekenhuis Rijnstate werken allemaal verpleegkundige vanuit de kliniek. Wij droegen zorg voor de patiënt vanuit verschillende afdelingen en functies. Een ding hebben we gemeen; wij zorgde voor de patiënt in de directe patiëntenzorg. Een patiënt die wij konden observeren op allerlei manieren, konden aanraken en horen.
In het Virtueel Zorgcentrum is de vorm van zorgverlening anders, en hoe.
Wat heeft dit met ons gedaan als verpleegkundige? Hoe zijn onze werkzaamheden veranderd?
Wat vinden wij hier nou zo leuk aan?
Hoe zien wij de rol als verpleegkundige in de toekomst? Is het verlenen van digitale zorg de toekomst? Wij nodigen je uit om met ons het gesprek aan te gaan en horen graag hoe jullie naar de digitale zorgtransformatie kijken.

Biografie

  • Jennifer Overeem is sinds 1999 verpleegkundige. Sinds 2 jaar is ze werkzaam op het Virtueel Zorgcentrum, vanaf de aller eerste start. Het centrum heeft ze samen met Katinka en nog een collega mogen vormgeven. Het was voor haar niet nieuw dat ze een geheel nieuwe functie mocht bekleden. Ze wist globaal welke weg wij konden/moesten nemen.
    Het werken op het Virtueel Zorgcentrum past volledig bij wie ze is. Ze houd van uitdagingen, van flexibiliteit en vrijheid. Ze vindt het mogen creëren/vormgeven van dingen zo leuk om te doen. En hoe fantastisch is het om dit te combineren met de patiëntenzorg.
  • Marloes is sinds 1998 werkzaam binnen Rijnstate. Tijdens haar loopbaan heeft zij vooral als obstetrie verpleegkundige aan het bed van de patiënt gestaan. Ook heeft zij als regie verpleegkundige en planner gewerkt binnen geboortezorg. Sinds een jaar is Marloes werkzaam binnen het virtueel zorgcentrum, iets totaal anders. Een andere manier van zorg verlenen. Maar wat vindt zij het een leuke baan! Zij kan haar ambitie, creativiteit, doorzettingsvermogen er helemaal in kwijt. Zij is erachter gekomen dat zorg op afstand niet hoeft te betekenen dat je afstand van de patiënt hebt! Het tegenovergestelde is waar.