Podium: Tam Tam

15:00 - 16:30

Workshop LEGO® SERIOUS PLAY® - Jouw verpleegkundige waarde

Jerry de Haan-Stolte en Angelien Sieben

In de workshop ‘ontdek jouw verpleegkundige waarde’, breng je de waarde van jouw vak onder woorden. Dat doe je samen met de andere deelnemers en stap voor stap. Angelien Sieben (verpleegkundig directeur Radboudumc) trapt af met inspiratie gebaseerd op haar eigen ontwikkelingsroute. Zo krijg je inzicht in waarom het belangrijk is te weten waarvan je bent als verpleegkundige. Over het bereiken van een goed huwelijk met de medisch specialisten: complementair aan elkaar, ieder van een ander domein.

Daarna neemt Jerry Stolte (teammanager IC Rijnstate) je spelenderwijs mee om hier voor jezelf invulling aan te geven. Zo ga je samen met collega’s onder haar begeleiding op zoek naar een sterke formulering van jouw verpleegkundige waarde. Vervolgens gaan jullie aan de slag met de LEGO® SERIOUS PLAY® methode waarbij je door middel van LEGO® stenen deze waarden gaat visualiseren en met elkaar gaat delen. Deze workshop leverde de regieverpleegkundigen van Rijnstate al mooie gedeelde beelden op van hun verpleegkundige waarde. Zoals: “Wij zijn de vertegenwoordigers van de patiënt en zorgen voor de rode draad in de begeleiding en zorg” en “We zorgen voor verbinding en zijn samen met de patiënt de spil tussen alle disciplines, binnen en buiten het team/ziekenhuis.”

Nieuwsgierig naar jouw verpleegkundige waarde? Kom mee ontdekken in deze interactieve workshop!

Biografie

  • Jerry de Haan-Stolte is Hoofd op de Intensive Care van ziekenhuis Rijnstate te Arnhem. Na de opleidingen Kunstgeschiedenis en Managementwetenschappen – met een specialisatie op het gebied van organisatieverandering – te hebben afgerond heeft zij onderzoek gedaan naar gamification. Gamification is het inzetten van spelelementen in een serieuze context, of met een serieus doel. Zij is gecertificeerd om te werken met de LEGO® SERIOUS PLAY® methode, die je tijdens dit festival kunt ervaren tijdens de workshop ‘ontdek jouw verpleegkundige waarde’.
  • Angelien Sieben, van oorsprong verpleegkundig specialist vaatchirurgie, werkt als verpleegkundig directeur kwaliteit en veiligheid in het Radboud UMC. Zij richt zich onder andere op het versterken van de transmurale zorg. Binnenkort wordt zij verpleegkundig directeur van het centrum voor geïntegreerde zorg.