Podium: Chill Out

17:00 - 17:40

Hoe creëer je zeggenschap voor verpleegkundigen?

Margot Leenders en Karin Cornelissen

Verpleegkundigen zeggenschap laten nemen in grote veranderingen vraagt ruimte en vertrouwen.
In het project ‘Toekomst Bestendig Verplegen op maat’ geven verpleegkundigen in de acute zorg vorm aan functiedifferentiatie. Verpleegkundigen hebben de ruimte om zelf te beschrijven hoe zij dit toe willen passen in hun dagelijkse praktijk.
Karin en Margot leggen uit hoe zij dit hebben aangepakt. Wat ging er goed in dit proces en wat niet.

Biografie

  • Margot Leenders is Medium Care verpleegkundige en heeft verplegingswetenschappen gestudeerd. Op dit moment is zij werkzaam als projectleider van twee projecten om meer zeggenschap te creëren voor verpleegkundigen: ‘Toekomst Bestendig Verplegen op maat in de Acute Zorg’ en ‘Menskracht in Beweging’.
  • Karin Cornelissen, van oorsprong Medium-, Cardiac Care Verpleegkundige, als seniorverpleegkundige doorgegroeid naar zorgmanager Medium Care.
    Zij richt zich op het leren & ontwikkelen met projecten als Visie op de Verpleegkundige IC Zorg, Professionele Academische leerwerkplaats IC, CZO Flex level Acute Zorg en zo nu ook met Toekomst Bestendig Verplegen op maat voor de Acute Zorg. Is bestuurslid V&VN MC en neemt vanuit deze rol deel aan het CAZ (Cluster Acute Zorg) V&VN en het CZO.