De Academische Werkplaats verpleegkundig onderzoek; samen toekomstbestendig werken aan goede zorg

Milou Steenbergen & Judy Ammerlaan

Aan de hand van een casus vertellen Milou en Judy hoe zij samen met collega verpleegkundigen, verpleegkundig onderzoekers, opleiders en patiënten werken aan het vernieuwen en verbeteren van de verpleegkundige zorg. Dit gebeurt in een academische werkplaats die opgericht is vanuit het programma Toekomstbestendige verpleegkunde in het UMC Utrecht.

Kom ook kijken, luisteren en meepraten over hoe wij door nieuwsgierigheid en betrokkenheid te vergroten, werken aan verbeteren en wetenschappelijk onderbouwen van de zorg, de patiënt meer centraal stellen, maar ook het werkplezier van verpleegkundigen vergroten.

Biografie

Milou Steenbergen is verpleegkundig onderzoeker bij de afdeling interne geneeskunde van het UMC Utrecht. Zij heeft een combinatiefunctie waarin zij zorg en onderzoek combineert en is voorzitter van de Academische Werkplaats van de Divisie Interne Geneeskunde & Dermatologie.

Judy Ammerlaan is projectleider van het thema ‘onderzoek en innovatie’ (en daarmee van de Academische Werkplaats) binnen het programma Toekomstbestendige Verpleegkunde. Daarnaast is zij onderzoeker en geeft zij leiding op de poliklinieken aan het team verpleegkundig specialisten en gespecialiseerd verpleegkundigen van de Divisie Interne Geneeskunde & Dermatologie.