Podium: Admiraal

17:00 - 17:40

De veelzijdigheid van het verpleegkundig beroep

Rondetafelgesprek

Gedifferentieerde inzet van verpleegkundigen, specialisaties, onderzoek en/of combibanen. Er is veel mogelijk binnen de verpleegkunde. Tijdens deze sessie gaan Liesbeth van der Heijden en Dieke Martini in gesprek met Yvonne van Lopik, Wilmieke van Ooijen, Lena van Gansewinkel en Annemieke Muilwijk. Deze vier verpleegkundigen vertellen over hun ontwikkeling en de veelzijdigheid van hun vak.

Biografie

  • Yvonne Lopik werkt sinds 10 jaar in het Ikazia Ziekenhuis.
    Ze is begonnen als verpleegkundige, en momenteel werkzaam als hemato- oncologieverpleegkundige en verpleegkundig coördinator binnen het Oncologisch Centrum. Het Centrum bestaat uit een verpleegafdeling, dagbehandeling en polikliniek wat ervoor zorgt dat het enorm veelzijdig is. Ze vindt het uitdagend de verbinding te zoeken binnen het team en met elkaar en op deze manier zo goed mogelijk voor onze patiënten te zorgen.
    Afgelopen jaar heeft ze de opleiding zorgmanagement afgerond waarin ze veel inhoudelijke kennis heeft opgedaan. Ook heeft ze daardoor ingezien dat het erg inspirerend en van meerwaarde is als je als verpleegkundige brede inzichten en ervaringen opdoet en kunt meenemen naar de praktijk.
  • Wilmieke van Ooijen werkt als verpleegkundig wetenschapper op de afdeling chirurgische oncologie in het Radboudumc. Dat betekent dat zij 50% werkzaam is als onderzoeker en 50% als verpleegkundige in de dagelijkse patiëntenzorg. Daarnaast is zij bestuurslid van de VAR.
  • Lena van Gansewinkel is verpleegkundige in het Prinses Maxima Centrum.
    In januari 2022 is ze afgestudeerd aan de HBO-V, waar ze gedurende haar afstudeeronderzoek bezig heeft gehouden met werkgeluk binnen combinatiebanen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Nadat ze was afgestudeerd in 2021 is ze gaan werken in het Prinses Maxima Centrum, waar ze momenteel ook bezig is met de specialisatie tot kinderverpleegkundige.
  • Annemieke Muilwijk is bestuurslid in de verpleegkundige staf en bedrijfsopleider zorgopleidingen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Na de HBO-V heeft zij 10 jaar gewerkt als verpleegkundige in het ziekenhuis. In 2021 heeft ze de master management en innovatie in maatschappelijk organisaties afgerond en in die periode is ze overgestapt naar de Jeroen Bosch academie. Hier houdt zij zichzelf o.a. bezig met de strategische personeelsontwikkeling.